Academic Preparation Week: Rektor poželio uspješan početak nove akademske godine - International Burch University
Prvi u regionu: Master program za mjeriteljstvo na Internacionalnom Burch univerzitetu
September 23, 2021
Kuma International Month: “Living Borders”
September 28, 2021

Academic Preparation Week: Rektor poželio uspješan početak nove akademske godine

Povodom početka nove akademske godine u ponedjeljak, 27. septembra, održan je sastanak akademskog i administrativnog osoblja Internacionalnog Burch univerziteta kako bi se razmijenila iskustva iz prethodne akademske godine.

Rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak predstavio je ostvarene rezultate te pohvalio rad osoblja. Posebnu dobrodošlicu poželio je novim članovima akademskog osoblja koji će svojim iskustvom doprinijeti ostvarenju ciljeva Univerziteta, a to je prije svega zadovoljstvo naših studenata.

Nakon rektorovog obraćanja, gošća dr. Nina Krajnik održala je veoma inspirativno i poučno predavanje na temu „Moć želje“.

Dr. Nina Krajnik je psihoanalitičarka, doktorica filozofije i pionirka lakanovske psihoanalize na prostoru Balkana. Osnivačica je međunarodnog pokreta Lakan Balkan i predsjednica Slovenačkog društva za lakanovsku psihoanalizu. Obavlja funkciju glavne i odgovorne urednice izdavačke kuće Juno. Studirala je na Univerzitetu Pariz VIII – Vincennes-Saint Denis. Akademsko-istraživački rad obavljala je u Cirihu u Švicarskoj. Članica je Svjetskog psihoanalitičkog saveza. Radila je u Španiji, Islandu i u Australiji. Kliničku praksu obavlja u Sloveniji i u Beogradu.

Njeno predavanje bilo je odlično prihvaćeno te su joj upućena brojna pitanja o ovoj temi. Na samom kraju događaja rektor Internacionalnog Burch univerziteta uručio joj je poklone zahvalnosti. Dr. Nina Krajnik izrazila je svoje zadovoljstvo gostoprimstvom te izjavila da će se uvijek rado odazvati našem pozivu.