Aida Redžepagić: Šta znači biti fotograf - International Burch University
Sait Cetindag Ph.D Disertation Defense
January 1, 2022
Odgovornost domaćih i internacionalnih subjekata za krizu u BiH – kako dalje?
January 11, 2022

Aida Redžepagić: Šta znači biti fotograf

Na vježbama iz predmeta Copywriting za studente treće godine Odsjeka za grafički dizajn i multimediju i Odsjeka za digitalne komunikacije i odnose s javnošću gostovala je fotografkinja Aida Redžepagić. Aida Redžepagić studentima je objasnila šta znači biti fotograf te kako izgleda proces nastanka kampanje za određeni brend, kompaniju ili ličnost i to od ideje do realizacije. Studentima je ovo gostujuće predavanje bilo jako zanimljivo te su iskoristili priliku da postave brojna pitanja o ovoj profesiji i saznaju korisne informacije za njihov budući profesionalni razvoj.

Biografija

Aida Redžepagić iza sebe ima sedam samostalnih izložbi fotografija, većinom dokumentarnih projekata koji istražuju ljudsku ranjivost i predrasude, a osim toga njeni radovi su bili izloženi na desetinama grupnih izložbi širom Balkana i Evrope. Dobitnica je nekoliko nagrada za fotografiju među kojima su: nagrada za Fotografiju godine BiH 2014. u kategoriji Grad na Balkan foto festivalu, drugo mjesto na Sarajevo fotomaratonu, nekoliko zlatnih i srebrnih PSA medalja na međunarodnim takmičenjima, te prvo mjesto na Rovinj foto festivalu 2020. godine u kategoriji Tijelo.
Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH) i Udruženja BH fotografi te osnivačica fotografskog studija „Studio 140 “ .