Aleksejs Jurenoks šef Odsjeka za IT na Riga Technical University posjetio IBU - International Burch University
IBU posnosni partner TPO fondacije i Britanske ambasade u projektu UNIGEM
October 8, 2021
“Preci u nama: Genetičko blago BiH” Internacionalnog Burch univerziteta proglašena najboljom knjigom za visoko obrazovanje
October 13, 2021

Aleksejs Jurenoks šef Odsjeka za IT na Riga Technical University posjetio IBU

Šef Odsjeka za IT na Riga Technical University u Latviji, prof.dr. Aleksejs Jurenoks posjetio je jučer Internacionalni Burch univerzitet. Profesora Jurenoksa ugostili su prof.dr. Dejan Jokić, šef Odsjeka za elektrotehniku i elektroniku te prof.dr. Jasmin Kevrić, dekan Fakulteta za inžinjering i prirodne nauke. Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim projektima koji su u toku i njihovoj daljoj realizaciji, ali i o novim mogućnostima za saradnju.


Internacionalni Burch univerzitet uvijek je u potrazi za novim načinima djelovanja Univerziteta, te kroz partnerske saradnje s univerzitetima širom Evrope nastojimo analizirati i primijeniti njihove dobre prakse i primjere. Profesor Jurenoks na sastanku je predstavio zanimljiv model saradnje njihovog univerziteta i industrije s ciljem zapošljavanja studenata već u toku studija.

Nakon održanog sastanka, gosti su se zahvalili na gostoprimstvu te istakli kako su uživali u Sarajevu, ali i da se raduju novim projektima sa našim Univerzitetom.