Amir Sužanj- gost predavač na DCPR odsjeku: “Šta je dobar govor na radiju?” - International Burch University
Fotka 2
Dr. sci. Mladen Obrenović – gost predavač na DCPR odsjeku: “Kako su fake news narušile integritet i ugled (online) novinarstva”
April 2, 2021
DSC 6504
Profesori i studenti sa GBE odsjeka učestovali u Tuzla Brain Week-u
April 7, 2021

Amir Sužanj- gost predavač na DCPR odsjeku: “Šta je dobar govor na radiju?”

Jedan od najprepoznatljivijih radijskih glasova u Bosni i Hercegovini, Amir Sužanj održat će gostujuće online predavanje na Odsjeku za digitalne komunikacije i odnose s javnošću. Tema predavanja bit će: „Digital Storytelling ‒ Šta je dobar govor na radiju“, a gost predavač studentima će prenijeti svoja iskustva rada u bh. medijima.

Amir Sužanj je diplomirani žurnalist. U medijima radi od 1996. godine, odmah nakon završetka rata i demobilizacije. Cijelu novinarsku karijeru proveo je na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine na poslovima novinara, reportera i urednika u informativnom programu. Danas radi kao reporter i urednik informativnih emisija i političkih magazina na BH Radiju 1.

Tokom karijere bio je dopisnik nekolicine regionalnih i evropskih medija. Kolumnist je nekoliko regionalnih medijskih kuća i portala, među kojima su Al Jazeera Balkans i jedno vrijeme N1. Predavao je radijsko novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i Visokoj školi novinarstva Mediaplan.

Predavanje će se održati u srijedu, 7.aprila u 12 sati. Iako je namjenjeno studentima Odsjeka za digitalne komunikacije i odnose s javnošću, otvoreno je i za sve ostale studente Internacionalnog Burch univerziteta.

Predavanju možete pristupiti klikom na ovaj link.

https://meet.google.com/gjr-cfhs-stp