BDC klub organizirao webinar pod nazivom CV, motivacijsko pismo i resume - International Burch University
SC MEETING
ERASMUS + CAPACITY BUILDING TACEESM PROJECT: Steering committee meeting
May 28, 2021
English Language Department organized a guest lecture by professor Jeffrey Green
June 4, 2021

BDC klub organizirao webinar pod nazivom CV, motivacijsko pismo i resume

Business Development Club organizirao je gostujuće predavanje Asime Bratanović, osnivačice Career4Me, na temu CV, motivacijsko pismo i resume. Predavanje će biti održano 31.maja u 12h.

Asima Bratanović završila je psihologiju u Mostaru, a magistarski studij pohađala je u Sloveniji na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

Svoju profesionalnost gradila je u oblasti psihologije ljudskih potencijala, gdje se zaljubila u procjenu i istraživanje ličnosti u različitim kontekstima. Osim u Sarajevu, usavršavala se u Ljubljani i Zagrebu, gdje je osim svakodnevne pomoći kompanijama pri procjeni i zapošljavanju novih uposlenika, sticala i malo neobičnija iskustva, kao što su procjena i odabir učesnika za potrebe reality show-a.

Asima smatra da s 18 godina nismo dovoljno informisani da bismo bili sigurni kojoj profesiji želimo da posvetimo svoj život. Ona je imala sreće da izabere ono za šta sada misli da ima urođenu kompetentnost. Svi imamo svoje autentične talente i potencijale, samo je pitanje koliko ih osluškujemo te da li možemo prepoznati svoje lične karakteristike i sposobnosti kao potencijalne kompetencije i vještine.

Kandidati koji prođu psihološku procjenu, jako često ostanu uskraćeni za informacije do kojih dolaze profesionalci. Tu je Asima poželjela da ide korak dalje i ukaže kandidatima na njihove potencijale koji često nisu usmjereni u pravom smjeru i disfunkcionalnosti koje ih ograničavaju, a koje samo uvidom mogu promijeniti i kreirati za sebe prostor za lični rad i napredak.

Inspirisana time, u martu 2019. pokrenula je agenciju za profesionalnu orijentaciju i karijerno savjetovanje Career4Me.

Njena druga strast je psihoterapija, za koju smatra da je neizostavan elemenat i temelj za pružanje usluga savjetovanja iz bilo koje oblasti Psihologije.

IMG fddfbfc V

Predavanje je otvoreno za sve studente, a pridružiti se možete putem linka: meet.google.com/hgz-znhs-cmf