Dodiplomski studij na odsjeku za grafički dizajn i multimediju

 

Diplomirajte grafički dizajn i multimediju


Program grafički dizajn i multimedija
je prilika za kreativnu karijeru

Jedan od ključnih aspekata ovog studijskog programa je široka raznolikost kreativnih karijera koje se mogu započeti nakon što se stekne diploma. Promjena stila i rad na različitim projektima uvijek je opcija. Dajemo vam temelj za pretvaranje dizajna u vašu karijeru.

 

Program


Da biste završili dodiplomsko obrazovanje, morat ćete dobiti najmanje 240 ECTS bodova. To iznosi četiri godine kontinuiranog studija, odnosno 60 ECTS godišnje. Bodovi su u potpunosti prenosivi unutar evropskog obrazovnog prostora i kompatibilni su s ekvivalentnim programima u SAD-u, Australiji i Aziji.

Predmeti na Odsjeku za grafički dizajn i multimediju kreću se od primarno teorijskih do vrlo praktičnih. Predmeti pokrivaju teme kao što su boja, tipografija, grafika i kompozicija, u raznim oblastima, uključujući dizajn, ilustraciju, fotografiju, audiovizualnu umjetnost i druge vidove medija.

Nakon okončanja prvog ciklusa studija, studenti su nagrađeni su akademskim zvanjem:
Bachelor grafičkog dizajna i multimedije..


Curriculum of the Undergraduate Program

Dajemo vam temelj za pretvaranje dizajna u vašu karijeru

Što možete raditi

Naučit ćete niz vrijednih, dizajnersko orijentiranih vještina koje će vam omogućiti da nastavite karijeru u području grafičkog dizajna i multimedije. Moći ćete da kreirate:

• Logotipe, simbole i ilustracije

• Oglase i postere

• Brošure i marketinški materijali

• Internet video sadržaj, TV reklame i dokumentarne filmovi

• Web stranice i elemente vizuelnih medija

• Interaktivni dizajn