Dodiplomski studij na odsjeku za međunarodne odnose i evropske studije

Diplomirajte međunarodne odnose i evropske studije


“Onaj koji želi služiti svojoj zemlji mora imati ne samo moć razmišljanja, već i volju za djelovanje.” ― Platon

Odsjek za međunarodne odnose i evropske studije nastoji razviti diplomante sa sposobnostima kritičkog razmišljanja koji bi mogli utjecati na akademsku zajednicu, javne poslove i širi svijet. Ovo se provodi kroz interdisciplinarni pristup koji pokriva različite aspekte, od temelja političkih i društvenih nauka do specijaliziranih oblasti.

ProgramTrogodišnji program međunarodnih odnosa i evropskih studija vodi ka Bachelor diplomi. U njemu se spajaju filozofski, sociološki, politički i ekonomski pristupi, kao i ciljano istraživanje evropskih integracija i funkcioniranja Evropske unije.

Program nudi mnoštvo izbornih predmeta iz područja filozofije, etniciteta, sociologije, prava, religije, sigurnosti, ekonomije, diplomatije i njihovog očitovanja u različitim političkim temama.

Studenti će moći razumjeti temelje modernih međunarodnih odnosa i razviti kritički pristup o savremenoj svjetskoj politici. Naš prvi ciklus je udruženi program (jedini u Bosni i Hercegovini), s partnerskim univerzitetima, Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli, i Univerzitetom primijenjenih nauka iz Burgenlanda, u Austriji.


Curriculum of the Undergraduate Program_ENG

Curriculum of the Undergraduate Program_BOS

Stekni znanje i razumijevanje ključnih globalnih izazova

Diplomirani studenti imaju konsolidirano znanje o ekonomiji, menadžmentu, politologiji, historiji, diplomatiji, pravu i filozofiji.