Doktorski studij na odsjeku za anglistiku - International Burch University

Doktoriraj anglistiku


Izgradili smo put koji vodi ka postizanju enciklopedijskih, prenosivih i neophodnih vještina


Dakle, ovaj doktorski studij pruža vam mogućnost da dublje razmislite o jeziku i književnosti. Uči vas kako procijeniti i pružiti pažljivo tumačenje različitih tekstova unutar njihovog specifičnog historijskog i kulturnog konteksta, kao i kako implementirati ideje iz različitih djela iz područja kritičke teorije u vlastito čitanje i pisanje. Diplomirani doktori nauka moći će samostalno provoditi istraživanje u različitim oblastima, a to su teorijska lingvistika, primijenjena lingvistika i književnost.

 

Na ovom doktorskom programu bit ćete:


 • upoznati sa većinom modernih istraživačkih metoda i tehnika
 • u bliskoj saradnji sa stručnjacima iz oblasti lingvistike, književnosti i podučavanja
 • "izazvani" intelektualno i akademski
 • Program


  Doktorski studij je trogodišnji program i vrijedi 180 ECTS bodova, te je zamišljen na način da vodi do stjecanja doktorata u roku od šest semestara. Kandidati za doktorat mogu se specijalizirati i ostvariti stručnost u različitim oblastima primijenjene i teorijske lingvistike, literature i podučavanja engleskog jezika.

  Program osigurava da studenti steknu široko književno i kulturno znanje uz istraživačke vještine, koje će im omogućiti inovativni doprinos svijetu ideja.


  Curriculum of the PhD Program_FULL

  Curriculum of the PhD Program_SHORT

  Akcenat programa je na:

 • profesionalnom osnaživanju doktoranada aktivnim sudjelovanjem u akademskim konferencijama i znanstvenim publikacijama;
 • motiviranju doktoranada, kako bi povećali svoje znanje o polju interesovanja kroz doprinos originalnim djelima;
 • povećanje svijesti kandidata o kulturnom kontekstu teorijskih i književnih djela;
 •  

  Vanr. prof. dr. Vildana Dubravac testimony

  Naš doktorski program ima za cilj obučiti studente da budu samostalni, priznati i profesionalni stručnjaci iz oblasti engleskog jezika i književnosti. Nakon prolaska kroz strudij, studenti stječu značajno znanje i razvijaju suštinske vještine, koje će kasnije koristiti kako bi poduprijeli teorijski i praktični razvoj polja. Tako naši studenti postaju najbolji predstavnici mladih uspješnih ljudi, spremni dati značajan doprinos društvu u kojem žive.