O Burchu - International Burch University
 

Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini


Internacionalni Burč univerzitet (IBU) osnovan je 2008. godine u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, sa ciljem da pruži jedinstvenu priliku preispitivanja ideje modernog univerziteta i formulira nacrt budućnosti. Odlukom Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo nastavni proces je započeo prema Bolonjskom sistemu obrazovanja (3+ 2+3) u potpunosti na engleskom jeziku, u okviru tri fakulteta.


Burč univerzitet je započeo svoj rad sa odlučnom misijom: „Unaprijediti učenje i transformirati živote“. Sada se Univerzitet trudi da se uspješno prilagodi potrebama studenata ulaganjem u objekte svjetske klase za podučavanje, učenje, istraživanje i rekreaciju. Uz neke od najkvalitetnijih metoda podučavanja i istraživanja, te najšire ponude akademskih predmeta, mi ćemo biti prepoznati kao jedan od vodećih univerziteta u regiji.


IBU je član Stirling Education grupacije, dobro poznate u Bosni i Hercegovini po uspjehu koji studenti pokazuju sudjelujući u raznim edukativnim takmičenjima na federalnom, državnom i međunarodnom nivou. Stirling Education nudi obrazovanje u sedam ustanova na nivou osnovne škole, srednje škole i univerziteta u Tuzli, Bihaću, Zenici i Sarajevu.