O Fakultetu za edukaciju i humanističke nauke

 

O fakultetu za edukaciju i humanističke nauke

Misija

Fakultet za edukaciju i humanističke nauke doprinosi stalnom širenju svjetskog znanja u oblasti obrazovanja razvijanjem uspješnih pristupa, te istraživanjem i primjenom svih potrebnih metoda koje nastavnici mogu koristiti trenutno i u budućnosti.

Kratkoročni ciljevi

Fakultet za edukaciju i humanističke nauke posvećen je pružanju podrške i koristi nastavnicima današnjice i budućnosti. Naši napori usmjereni su ka unapređenju obrazovanja sa centralnim naglaskom na podučavanje i učenje. Naš razvoj podučavanja i učenja zasnovan je na dobrom razumijevanju osnovnih pojmova poučavanja, želji za motiviranjem učenika i primjenom odgovarajućih i efikasnih metoda kroz korištenje odgovarajućih resursa. Naš pristup visokokvalitetnoj nastavi i istraživanju uključuje interdisciplinarnost i naučne prakse promatranja kako bismo odgovorili na obrazovne izazove s kojima smo suočeni. Podržavamo profesionalni i lični razvoj svih naših studenata i osoblja kroz stručnu primjenu obrazovnih principa.

Dugoročni ciljevi

Fakultet za edukaciju i humanističke nauke ima najveću moguću posvećenost razvoju fizičkog i psihičkog blagostanja pojedinaca. Naši napori imaju dvostruku svrhu, gdje individualni samorazvoj u konačnici vodi do društvenog razvoja.

Vjerujemo da će usredotočenost na cjelokupni kognitivni, fizički, psihološki i društveni razvoj proizvesti zadovoljne i produktivne pojedince, što će zauzvrat dovesti do zdravog i razvijenog društva.

Naš je cilj proizvesti trajne društvene i lične koristi u obliku samopouzdanih, svjesnih učenika koji su spremni za svoje profesionalne odgovornosti i koji će ubuduće učiti s kritičkim i pozitivnim pristupom.