Odsjek za grafički dizajn i multimediju - International Burch University

Odsjek za grafički dizajn i multimediju

Fakultet za edukaciju i humanističke nauke

Kreativce podučavamo kako da svoju strast pretvore u karijeru radeći ono što vole

Program koji je jedinstven u državi

Odsjek za grafički dizajn i multimediju živopisan je i uzbudljiv studij koji nudi široku teorijsku pozadinu u području grafičkog dizajna i multimedije, a uparen je sa satima praktičnog rada u modernim, dobro opremljenim objektima za kreiranje programa koji je jedinstven u državi.

Vrijedne dizajnerske vještine

Dizajnirajte, razvijajte, proizvodite, prilagođavajte i prezentujte profesionalna i kvalitetna grafička i medijska djela koja artikuliraju jasnu, koherentnu poruku, koristeći primjerene i učinkovite principe tehničkog i estetskog dizajna. Naučićete niz vrijednih vještina koje su namijenjene vašoj karijeri.

 

Vrijedne dizajnerske vještine

Dizajnirajte, razvijajte, proizvodite, prilagođavajte i prezentujte profesionalna i kvalitetna grafička i medijska djela koja artikuliraju jasnu, koherentnu poruku, koristeći primjerene i učinkovite principe tehničkog i estetskog dizajna. Naučićete niz vrijednih vještina koje su namijenjene vašoj karijeri.

 
 
 

U 21. stoljeću dizajn je valuta, a sa diplomom grafičkog dizajna i multimedije sigurno ste dobili svoj pravi udio.

 
 

Angažirali smo profesionalce

Naše akademsko osoblje dolazi s bogatim portfoliom aktivno je uključeno u dizajnersku industriju. Učenje od takvih pojedinaca neprocjenjivo je za vašu karijeru.


Predmeti koje podučavamo

Program grafičkog dizajna i multimedije sadrži uglavnom predmete koji se tiču fotografije, grafičkog dizajna, ilustracije, web dizajna, video produkcije i animacije. Upoznajemo vas sa osnovama i dajemo vam upute kako se dalje razvijati u bilo kojem od ovih područja, kako biste postali profesionalni.Predmeti koje podučavamo

Program grafičkog dizajna i multimedije sadrži uglavnom predmete koji se tiču fotografije, grafičkog dizajna, ilustracije, web dizajna, video produkcije i animacije. Upoznajemo vas sa osnovama i dajemo vam upute kako se dalje razvijati u bilo kojem od ovih područja, kako biste postali profesionalni.


GDM smallpic photography

Photography

GDM smallpic graphicdesign

Graphic Design

Illustration

GDM smallpic illustration

Web Design

GDM smallpic webdesign

Video Production

GDM smallpic videoediting

Animation

GDM smallpic animation
parallax background

Najveći značaj dajemo razvijanju praktičnih vještina naših studenata iz područja grafičkog dizajna i multimedije

Ranko Anđelić, šef odsjeka za grafički dizajn i multimediju

parallax background

Najveći značaj dajemo razvijanju praktičnih vještina naših studenata iz područja grafičkog dizajna i multimedije

Ranko Anđelić,
Šef odsjeka za grafički dizajn i multimediju

Dodiplomski studij

Program grafički dizajn i multimedija je prilika za kreativnu karijeru.

Jedan od ključnih aspekata ovog studijskog programa je široka raznolikost kreativnih karijera koje se mogu započeti nakon što se stekne diploma.

Promjena stila i rad na različitim projektima uvijek je opcija. Dajemo vam temelj za pretvaranje dizajna u vašu karijeru.


Voljeli bismo da čujemo vaše mišljenje u bilo koje vrijeme

Mi vam možemo pomoći

Da li trebamo imati portfolio svog rada da bismo se mogli prijaviti na ovaj program?
Portfolio nije obvezan, ali preporučuje se da ga donesete ukoliko ciljate na stipendiju koju nudimo. IBU ima postupak intervjua za sve nove studente, gdje vaš portfolio može biti dodatni plus za stipendiju.
Kakav praktični rad nudi vaš odsjek?
Program grafički dizajn i multimedija trenutno ima dva praktična sadržaja: Mac room i Multimedia studio. Mac room ima 13 iMac računara s najnovijim Adobe softverom za fotografiju, grafički dizajn i video produkciju. Multimedijalni studio naš je najnoviji dodatak i ima za cilj da studentima omogući opremu za foto i video rad. Nova oprema se neprestano dodaje kako bi odgovorila na potrebe našeg Odsjeka. Od sljedeće akademske godine planiran je još jedan računarski laboratorij sa specifikacijama koje mogu odgovoriti na teške zadatke animacije i uređivanja videa.
Koje su mogućnosti nakon završetka studija?
Imamo studente koji i sada rade, dok studiraju. Širok spektar vještina koje podučavamo omogućava učenicima da započnu freelancing i oblikovanje svog iskustva već od samog početka. Proširenje tehnologije zahtijeva mnogo dizajnerskih, fotografskih i video vještina u mnogim industrijama danas i ako ste voljni raditi, nećete imati problema.
Na kojim projektima rade studenti?
Naš Odsjek je u velikoj mjeri utemeljen na razvijanju praktičnih vještina naših studenata. Većina naših predmeta sastoji se u prosjeku od 4-5 projekata. To je više od 20 projekata po semestru. Imamo profesore koji rade u industriji i projekte prilagođavaju potrebama tržišta. Mi radimo projekte koji su realni i studenti od početka mogu graditi svoj portfolio.

Vijesti i obavještenja