Poruka rektora - International Burch University

Poruka rektora

Dragi studenti,

Znamo da se nalazite na teškom raskršću i da se spremate donijeti važnu odluku u životu i karijeri. Imajte na umu da su programi na Internacionalnom Burč univerzitetu primjenjivi u svim poljima i na svakom životnom putu. Dakle, nakon prvog ciklusa, bit će vam lakše nastaviti karijeru i studij u različitim sektorima i odjelima.

Dobrodošli na najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini i prvi poduzetnički univerzitet u regionu. Dobrodošli u okruženje za učenje koje će vam pomoći da rastete i proširite svoje vidike. Stvaramo okruženje u kojem ćete moći kombinirati znanje i mudrost koji su potrebni da biste pozitivno utjecali na društvo. Putem različitih odjela i studijskih programa usredotočujemo se na naše studente, prilagođavamo se njihovim potrebama i krojimo naš nastavni plan i program kako bi im bio od koristi. To radimo iz razloga kako bismo mogli biti ponosni na njih u budućnosti. IBU je usvojio strategiju koja će povećati broj domaćih studenata, privući međunarodne studente iz različitih svjetskih regija i preći na raznovrsnije visoko obrazovanje kroz ulazak na tržište učenja na daljinu. Pored toga, postoji i ambicija za stvaranjem i razvojem platforme inkubatora i akceleratora (poduzetništvo).

Platforma za poslovni inkubator stvara vrijednost kroz kombinaciju lokalnog tržišta intelektualnog kapitala i tržišta finansijskog kapitala u Londonu. Izazov s kojim se Bosna i Hercegovina trenutno suočava je „odliv mozgova“. Mladi, ambiciozni intelektualci napuštaju zemlju kako bi tražili obrazovanje i zaposlenje u zemljama EU i šire. Cilj IBU-a je stvoriti model visokog obrazovanja koji povezuje učenje s razvojem poslovnog znanja. Poticanjem i njegovanjem poslovnih ideja mogu se razviti predispozicije za komercijalnu korist za mlade poduzetnike, ali i IBU.

Na IBU ćemo dati sve od sebe da vam ponudimo ono što vam je potrebno da ostanete u BiH i preuzmete vodeće uloge u društvu, a to bi moglo donijeti ogromne promjene za bolju budućnost. Ipak, to nije jednostavan zadatak. Morate biti proaktivni i učestvovati u vannastavnim aktivnostima. Burč vam nudi članstvo i u različitim studentskim klubovima. Uvijek težite ka najboljoj verziji sebe i najvišim dostignućima. Nemojte biti prosječni - budite najbolji: „Dovoljno dobro nije dovoljno ako možete biti bolji, a bolje nije dovoljno ako možete biti najbolji.“ Ono što vam obećavamo je da će svo akademsko i administrativno osoblje biti tu da vas podrži i riješi potencijalne probleme kroz koje ćete proći. Iskoristite svaku minutu provedenu u našem kampusu da naučite nešto novo, ali i zabavite se.

Bez obzira na šta se fokusira vaša karijera, programi Internacionalnog Burč univerziteta će vas INSPIRISATI, OMOGUĆITI IZAZOV I POVEZIVANJE. Ono što ovdje počinje mijenja svijet - dobrodošli u Burč porodicu!

S poštovanjem,

Prof. Dr. Mersid Poturak

 

Rektorov govor dobrodošlice