Burch univerzitet partner projekta CovIDEJA 2020 - International Burch University
Srdjan Puhalo ibu cover
Dr. Srđan Puhalo delivered an online lecture to IBU students
April 9, 2020
Studijski program gradjevinarstva ibu
Studijski program građevinarstva – Jedini program za građevinarstvo na engleskom jeziku u BiH i u regionu
April 13, 2020

Burch univerzitet partner projekta CovIDEJA 2020

Bit Alijansa i UNDP pokrenuli su digitalni ideaton pod nazivom covIDEJA 2020, koji će realizovati u saradnji sa partnerima, među kojima se nalazi i Internacionalni Burch univerzitet, prvi poduzetnički univerzitet u BiH

Kriza prouzrokovana pojavom virusa COVID-19 utiče na zdravlje i živote ljudi, te stvara probleme ekonomiji na globalnom nivou. Normalan život i rutine su naglo prekinute, te ono što je nekad bilo nezamislivo, sada brzo postaje „nova normalnost“ i „nova svakodnevnica”.

Izazovi koji su trenutno pred nama donose i nešto pozitivno, kao što su solidarnost i inovativne ideje koje mnogi ljudi širom planete Zemlje nesebično dijele kako bi se što prije prevazišla kriza.

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Bit Alijansa uz podršku ostalih partnera, među kojima je i Internacionalni Burch univerzitet organizuju „ideathon“ s namjerom da se šira javnost uključi u rješavanje palete problema koje je pandemija uzrokovala.

Ideje trebaju omogućiti da se nešto poduzme odmah ili koje će pomoći pri kreiranju dugoročnijih rješenja u bližoj i daljoj budućnosti.

Učestvovati mogu osobe svih uzrasta, pojedinačno ili u timu, neformalne grupe, organizacije civilnog društva, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice i mediji.

Internacionalni Burch univerzitet će na raspolaganje staviti sve resurse kako bi se realizovale predložene ideje.

CovIDEJA 2020 je prilika da i ti učiniš upravo to za Bosnu i Hercegovinu!

Više informacija na www.covideja2020.com