Centar za izvrsnost otvorio treći konkurs za učestvovanje u programu “Pokreni svoj IT i/ili kreativni biznis” - International Burch University
DSC 3366 scaled
Dr. Mirjana Mavrak održala predavanje na IBU
October 8, 2020
Media post V002 e1602253720116
UNDP i Burch održali online konferenciju o poslovima budućnosti
October 9, 2020

Centar za izvrsnost otvorio treći konkurs za učestvovanje u programu “Pokreni svoj IT i/ili kreativni biznis”

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva sve zainteresovane mlade osobe sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, u dobi od 18 do 35 godina, a koje planiraju registrovati biznis nakon datuma zatvaranja ovog Poziva, da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.

Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu I inovativnu domaću ekonomiju. S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao I ruralni razvoj. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. Lokalno partnerstvo Centar sačinjavaju Općina Centar, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions d.o.o.

Program podrške će učesnicima staviti na raspolaganje obuku u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji, Međunarodne organizacije rada (ILO), podršku/consulting u oblasti poslovnog planiranja, mentorstvo iz ICT oblasti relevantnih za konkretni poduzetnički poduhvat, mentorstvo iz oblasti kreativnih industrija relevantnih za konkretni poduzetnički poduhvat, bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 10.000 KM po biznisu (za pozitivno ocijenjene biznis planove), poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja, umrežavanje s drugim srodnim poduzetnicima u smislu zajedničkog izlaska na tržište, komunikacije prema dobavljačima, radnoj snazi, itd.

Ovaj javni poziv predstavlja treći od 5 poziva, koji će se objaviti u narednih 12 mjeseci. U ovaj poziv biće uključeno najmanje 25 polaznika, dok će 5 najbolje ocijenjenih dobiti finansijsku podršku za pokretanje biznisa. Prijave se mogu podnijeti u periodu 09.10.2020 – 30.10.2020. godine, popunjavanjem online formulara koji je dostupan na ovom linku. Link na formular će biti dostupan na sajtovima svih članica Lokalnog partnerstva Centar Sarajevo.

Dodatne informacije o programu se mogu dobiti:
• Upitom: [email protected]
• Prisustvom na info-događajima (prezentacijama) koje će biti organizovane
online, (putem ZOOM platforme) u sljedećim terminima:
o 16.10.2020, 13.00 sati (link za prisustvo), i
o 23.10.2020, 17.30 sati (link za prisustvo).