Delegacija Ambasade Države Libije posjetila IBU - International Burch University
Profesor i studenti sa Northeastern University posjetili IRES odsjek
July 21, 2021
Exhibition “Hatinac. Behind the structure” opened at the Center for Contemporary Culture KRAK
July 28, 2021

Delegacija Ambasade Države Libije posjetila IBU

U ponedjeljak, 26. jula 2021., delegacija libijskog Ministarstva obrazovanja bila je u službenoj posjeti našem univerzitetu. Delegaciju je predvodio gospodin Almotasembellah J A Dhawi, otpravnik poslova Ambasade Države Libije u BiH, a osim njega članovi delegacije bili su gospodin Ahmed Mohamed Sharaa,  gospodin Jamal S O Issa te gospodin Musa Tulić, tumač za arapski jezik.

Službena posjeta organizovana je kako bi se predstavnici Ministarstva obrazovanja Države Libije upoznali sa načinom i strukturom obrazovanja na našem univerzitetu i kvalitetom edukacije koju nudimo. Delegaciju su ipred Internacionalnog Burch univerziteta ugostili gospodin Admir Salihagić, talent menadžer univerziteta i gospodin Engin Obučić, šef Službe za marketing i odnose s javnošću.

Na kraju posjete, članovi delegacije izrazili su veliko zadovoljstvo činjenicom da naši studenti osim formalnog obrazovanja stječu i niz vještina i iskustava koje će im biti korisne u stvaranju boljeg karijernog puta nakon završenog školovanja.