Doc.dr. Emir Kremić, direktor Federalnog zavoda za statistiku održao predavanje na IBU - International Burch University
Odgovornost domaćih i internacionalnih subjekata za krizu u BiH – kako dalje?
January 11, 2022
GBE Student Collective organized three big events in the previous year
January 14, 2022

Doc.dr. Emir Kremić, direktor Federalnog zavoda za statistiku održao predavanje na IBU

Doc.dr. Emir Kremić, direktor Federalnog zavoda za statistiku održao je gostujuće predavanje studentima Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije i studentima Odsjeka za menadžment IBU. Tema predavanja bila je: “Statistika u teoriji i praksi”, a studenti su imali priliku da se upoznaju s načinom rada i metodama koje koristi Federalni zavod za statistiku u prikupljanju i prezentaciji podataka. Gost predavač podijelio je sa studentima svoje bogato znanje i iskustvo koje će im pomoći da bolje razumiju upotrebu statistike u praksi.

Inače, doc.dr. Kremić je čest gost predavač na brojnim univerzitetima te učesnik brojnih međunarodnih i svjetskih konferencija. Učestvovao je na konferencijama koje su organizovali: Univerzitet Princeton SAD, Univerzitet Tel Aviv Izrael, Univerzitet Prince Naif KSA itd. Diplomirao je na Univerzitetu u Buckinghamu, a magistrirao i doktorirao na Internacionalnom Burch univerzitetu iz oblasti računarskih nauka i informacionih tehnologija.

Pionir je u oblasti biometrijske vještačke inteligencije te zaštite lica i biometrije. Bio je angažovan kao predsjedavajući komiteta za informatičku i cyber sigurnost u Danskoj, Austriji, SAD-u, Saudijskoj Arabiji, Kini. Oblasti njegovog interesovanja su: mobilna sigurnost, biometrijska sigurnost pomoću prepoznavanja lica i videa, prepoznavanje uzoraka te mašinsko učenje i sajber inteligencija. Suosnivač je kompanije Auroris AI.