Dodijeljene diplome doktoranticama u zajedničkom programu IBU i FH Burgenland - International Burch University
Exhibition “Hatinac. Behind the structure” opened at the Center for Contemporary Culture KRAK
July 28, 2021
Nedžad Husić – ponosni student Internacionalnog Burch univerziteta
August 6, 2021

Dodijeljene diplome doktoranticama u zajedničkom programu IBU i FH Burgenland

Svečana ceremonija dodjele diploma doktoranticama koje su svoj doktorski studij završile u zajedničkom programu Univerziteta primijenjenih nauka Burgenland i Internacionalnog Burch univerziteta, upriličena je u petak, 30.07.2021. u prostorijama FH Burgenland (University of Applied Sciences Sarajevo).

Ceremoniju je otvorila direktorica ovog programa prof.dr. Irena Zavrl, a doktoranticama se obratio i prof. dr. Heinz Kasparovski, bivši zamjenik ministra  Federalnog ministarstva za nauku, istraživanje i privredu Republike Austrije.

Rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak pročitao je tekst akademske zakletve te čestitao doktoranticama na uspješno završenom studiju i poželio im sreću u daljem radu i životu. Doktorantice su se kao diplomanti ovog progama i kao građanke globalnog svijeta obavezale da će postupati pošteno i s integritetom, protiveći se svim formama korupcije i eksploatacije te poštovati prava i dignitet svih ljudi.

Obje doktorantice izabrale su mentore sa Internacionalnog Burch univerziteta. Mentori su im bili prof.dr. Senad Bećirović i prof.dr. Vildana Dubravac.

Zajednički doktorski program iz edukacijskih i komunikacijskih nauka je trogodišnji istraživački program koji je namijenjen stručnjacima koji žele primijeniti najnovija istraživačka znanja i akademske vještine na savremene probleme. Partnerski univerziteti u ovom međunarodnom programu su institucije poznate po svojoj akademskoj izvrsnosti: Univerzitet Ljubljana, Pedagoški fakultet u Sarajevu, Univerzitet u Mostaru, FH Burgenland i Internacionalni Burch univerzitet.

Kroz program doktoranti imaju priliku dobiti mentorstvo od vrhunskih stručnjaka sa raznolikim znanjem i iskustvom te učestvovati u međunarodnim istraživanjima.