Elvir Čaušević gost predavač na predmetu Applied Entrepreneurship - International Burch University
DSC 6504
Profesori i studenti sa GBE odsjeka učestovali u Tuzla Brain Week-u
April 7, 2021
1
BurchGene Magazine 8th Edition
April 12, 2021

Elvir Čaušević gost predavač na predmetu Applied Entrepreneurship

Sve studente našeg MBA programa u četvrtak očekuje zaista pažnje vrijedno gostujuće predavanje. Elvir Čaušević, vrhunski stručnjak te suosnivač i generalni direktor kompanije Tech+IP Capital, govorit će o svojim poduzetničkim aktivnostima i zahtjevima investitora koji određuju njihove odluke o finansiranju.

Elvir Čaušević je priznati stručnjak za investicijsko bankarstvo u tehnologiji i intelektualnom vlasništvu (IP) fokusiran na savjetodavnu službu za javni i privatni odbor, spajanja i preuzimanja, ulaganje kapitala i financijsko restrukturiranje tehnološkog i IP poslovanja.

Dobitnik je priznanja IAM-a „Top 40 IP Dealmakera“ 2019. godine, što je jedno od najprestižnijih priznanja u ovoj industriji.

Tokom posljednjih 20 godina, Elvir Čaušević je osnovao i vodio nekoliko uspješnih kompanija fokusiranih na prikupljanje, obradu i komunikaciju hardvera i softvera. Prikupio je preko 50 miliona dolara premijskog rizičnog kapitala za svoja preduzeća i tehnološke proizvode, od kojih su dva otkupile neke od najvećih kompanija sa liste Fortune 500 (Thermo Electron / Viasys i Stryker Medical).

Također je pronalazač preko 25 patenata, kao i autor brojnih naučnih i IP publikacija.

Elvir Čaušević podijelit će sa našim MBA studentima veliko znanje i iskustvo koje posjeduje. Predavanje će biti održano u četvrtak u 17:30h u okviru predmeta Applied Entrepreneurship.