Helem Nejse – gosti predavači na DCPR odsjeku: Podcast – nova forma za društveno angažirano izražavanje - International Burch University
ERASMUS+ TACEESM project: Kick off meeting for WP2
April 23, 2021
Webinar
Isabella Tinkel, gost predavač na Odsjeku za engleski jezik i književnost
April 28, 2021

Helem Nejse – gosti predavači na DCPR odsjeku: Podcast – nova forma za društveno angažirano izražavanje

Jedna od najpoznatijih muzičkih grupa u Bosni i Hercegovini Helem Nejse održat će online predavanje na Odsjeku za digitalne komunikacije i odnose s javnošću. Tema predavanja bit će: “Podcast – nova forma za društveno angažirano izražavanje”.

Helem nejse je sarajevska hip-hop muzička grupa nastala 2014. godine i čine je Admir Čular (Čika Gagara), Amer Čanković (Stihomir Klepić) i Tihomir Radić (Toshi Domaćin). Grupa bilježi milionske preglede na Youtube platformi, a najveću popularnost stiče nakon objave singlova Kabadahija (duet sa Markom Louisom), Pionirska (duet sa Dubiozom Kolektiv) i Bosnia.

Pored muzičkog opusa, Helem nejse angažira se na podcastima i radijskim emisijama, te učestvuje u drugim vidovima aktivizma. Nakon pet godina provedenih na talasima Radija Otvorena mreža, Helem nejse se preselio u vlastiti studio u kojem realizuje emisiju u potpuno novom konceptu. Jedan od najpopularnijih segmenata je crtana serija Bruca, Braca, Bruda, Brada koja na humorističan način tematizira interesantne društvene pojave iz perspektive četiri mahalska underdoga, a mjesto radnje je sarajevsko Švrakino selo.

Predavanje će se održati u srijedu, 28.aprila u 12 sati. Otvoreno je za sve IBU studente.

Predavanju možete pristupiti klikom na ovaj link: https://meet.google.com/otx-kkbs-doo