Istaknuti arhitekta Amir Vuk Zec održao gostujuće predavanje studentima na IBU - International Burch University
Sokratovi kafei: Govor mržnje (ni)je sloboda govora?
November 26, 2021
Mirdin Zilić, the scholarship winner for doctoral studies provided by the French Government
December 3, 2021

Istaknuti arhitekta Amir Vuk Zec održao gostujuće predavanje studentima na IBU

Bosanskohercegovački renomirani arhitekta Amir Vuk Zec održao je gostujuće predavanje studentima Odsjeka za arhitekturu Internacionalnog Burch univerziteta. Predavanje je ispred Odsjeka za arhitekturu organizirao studentski klub A3.

Studenti su imali priliku prisustvovati veoma poučnom izlaganju gospodina Zeca koji se dotakao mnogih tema. U toku svog predavanja on je opisivao spoj života i arhitekture, savjete i načine kreativnog izražavanja u okviru dostupnih alata te predstavio projekt istoimenog arhitektonskog biroa “Studio Zec”.


“Veoma smo zahvalni gospodinu Zecu što je izdvojio vrijeme te studente počastio svojim iskustvom u radu na arhitektonskoj sceni u BiH. Vjerujem da su studenti uistinu uživali. Ovo je bilo jedno u seriji predavanja koja planiramo, a koja imaju za cilj studentima približiti domaću arhitektonsku scenu i praksu arhitekture u BiH. Ovom prilikom bih uputio sve pohvale i zahvale predavaču”, rekao je predsjednik studentskog kluba A3 Edin Smajić.

Nakon završenog predavanja studenti su gospodina Zeca obasuli pitanjima na koja je on odgovarao sa velikim zadovoljstvom.