KK Igman Burch: 51 godina prošlosti i 5 godina budućnosti - International Burch University
TWB 01 1
(Re)making History: Tracing Politics in Urban Space – Tandem Western Balkans Project
February 24, 2021
Untitled 1 1
Prof.dr. Melihi Handžić dodijeljeno počasno zvanje profesor emeritus
March 2, 2021

KK Igman Burch: 51 godina prošlosti i 5 godina budućnosti

Povodom obilježavanja velikog jubileja, 51 godine postojanja kluba KK Igman Burch, predstavnici uprave kluba i Internacionalnog Burch univerziteta ugostili su Nermina Muzura, načelnika Općine Ilidža i Samira Avdića, ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo. Na sastanku održanom u prostorijama Internacionalnog Burch univerziteta gostima se obratio predsjednik uprave kluba Dževad Šipka te je predstavio bogatu i jedinstvenu historiju ovog košarkaškog kluba i petogodišnji plan aktivnosti i ciljeva.

Priča o košarkaškom klubu Igman Burch jedinstvena je iz više razloga. KK Igman i KK Burch fuzija su koja je napravila talase u svijetu košarke. Po prvi put jedan univerzitetski klub spojio se s već postojećim uspješnim timom. Ono što je uslijedilo nakon spajanja jesu mnogobrojne pobjede, uspjesi i do sada neviđeni razvoj talenta u ovom sportu.

KK Igman Burch je jedini sportski klub ove vrste u našoj zemlji, koji nudi mlađim i seniorskim selekcijama pored sportskog i obrazovni segment, odnono moderan pristup obrazovanju. Studenti Internacionalog Burch univerziteta mogu u isto vrijeme ostvariti svoje sportske ambicije, obezbijediti sebi sportsku stipendiju i nastaviti svoj edukacijski put.

51 godina prošlosti ovog kluba zaista je impresivna, ali plan za narednih pet godina je još impresivniji. Velike su ambicije, kao i trud koji se planira uložiti u uspjeh kluba. KK Igman Burch u ovoj sezoni već je ostvario zavidne rezultate koji predstavljaju dobru podlogu za dalji napredak prema glavnom cilju, ući u najviši rang takmičenja – Premijer ligu BiH.

Nakon sastanka na kojem su se upoznali sa historijom i planovima KK Igman Burch gosti, načelnik Nermin Muzur i ministar Samir Avdić, obišli su prostorije kluba te su bili impresionirani predstavljenim. Pohvalili su dosadašnji rad kluba i poželjeli još više uspjeha u budućnosti.