Dr. sci. Mladen Obrenović – gost predavač na DCPR odsjeku: “Kako su fake news narušile integritet i ugled (online) novinarstva” - International Burch University
Picture1 2
eBridge Alliance Sprint: Let’s Get Real
April 2, 2021
Amir Suzanj
Amir Sužanj- gost predavač na DCPR odsjeku: “Šta je dobar govor na radiju?”
April 5, 2021

Dr. sci. Mladen Obrenović – gost predavač na DCPR odsjeku: “Kako su fake news narušile integritet i ugled (online) novinarstva”

U utorak 13.aprila 2021. godine u 16h na predmetu Kultura digitalnih medija dr. sci. Mladen Obrenović, komunikolog i novinar, održat će prvo gostujuće online predavanje na našem univerzitetu. Tema predavanja bit će “Kako su fake news narušile integritet i ugled (online) novinarstva”. Predavanje je namjenjeno za studente prve godine Odsjeka za digitalne komunikacije i odnose s javnošću, ali i sve druge studente našeg univerziteta koji imaju interesa za ovu temu i predavača.

Dr.sci. Mladen Obrenović je doktor komunikoloških nauka i profesionalni novinar, sudionik brojnih medijskih treninga i znanstvenih konferencija, te autor nekoliko originalnih znanstvenih i stručnih radova. Član je Savjetodavne grupe za medijsku i informacijsku pismenost u Bosni i Hercegovini.

U gotovo dva i pol desetljeća novinarske karijere surađivao je s mnogim redakcijama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i inozemstvu, te neprofitnim udrugama koje podržavaju razvoj nezavisnog i profesionalnog novinarstva. Trenutno boravi u SAD-u, a nedavno je dobio i nagradu u oblasti izvještavanja o temama kojima se podržava unapređenje dijaloga i društvene kohezije unutar i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, za priču o Balkanskoj kozačkoj vojsci, istraživanje koje je radio za BIRN BiH.

Pozivamo sve studente da se pridruže predavanju i dobiju korisne informacije i znanja. Pridružiti se možete putem linka: https://meet.google.com/byv-nedj-gbu?authuser=0