Održan prvi Dan studenata na Internacionalnom Burch Univerzitetu - International Burch University
17807
Representatives of Swedish Company System Verification Visited Burch University
December 29, 2017
17864
The First Students’ Day Held at International Burch University
January 4, 2018

Održan prvi Dan studenata na Internacionalnom Burch Univerzitetu

“Ovo nije prvi put da se ovakav događaj dešava na našem Univerzitetu, ali jeste da ga ovako brendiramo i organizujemo. Prije je to bila konglomeracija klubova koji su regrutovali nove članove, a sada smo mi to proširili na način da uključuje i druge aktivnosti i mogućnosti koje su nam na raspologanju na Univerzitetu, kao što je Ured za međunarodnu suradnju, i zato smo odlučili zvati ovaj događaj ‘Dan studenata’ a ne nekako drugačije”, izjavio je Jasmin Novalić, zamjenik predsjednika Studentskog parlamenta i koordinator događaja.

Studentski parlament Internacionalnog Burch univerziteta, sedam studentskih klubova, Ured za međunarodnu suradnju i turistička agencija Sol Azur imali su štandove i prezentovali svoj rad i mogućnosti zainteresovanima. Zainteresovani su također mogli kupiti promotivni materijal, uključujući dukserice, razne bilježnice i rokovnike, ruksake i još mnogo toga i time pokazati koliko su ponosni na svoj Univerzitetom.

Studentski parlament prezentovao je svoj dosadašnji rad, mogućnosti za uključenje studenata u rad istog i planove za budući rad. Ured za međunarodnu suradnju prezentovao je mogućnosti odlaska na razmjenu na druge univerzitete širom Evrope i dalje na jedan semestar ili jednu studijsku godinu.

Na osnovu dogovora između Studentskog parlamenta i turističke agencije Sol Azur, agencija je  prezentovala asortiman svojih ponuda za studentske ekskurzije i putovanja širom Evrope sa posebnim popustom za studente.

Studentski klubovi koji su sudjelovali u Danu studenata i prezentovali svojim kolegama svoj rad su: Burch Diplomacy Club, Burch Genetics Club, Business Development Club, Embedded Systems Design Club, IBU ACM Student Chapter, Linguistics Club i Student Association of the Faculty of Education.

Stotine studenata posjetile su razne štandove te su organizatori izrazili zadovoljstvo događajem i nadu za bolji i obuhvatniji događaj u narednom semestru.