Ozren Kebo – gost predavač na DCPR odsjeku: Društvena važnost inovacija i zašto je važno čitati i u 21. stoljeću - International Burch University
Webinar
Isabella Tinkel, gost predavač na Odsjeku za engleski jezik i književnost
April 28, 2021
Webinar DCPR
Dr. sci. Enes Sadović – gost predavač na DCPR odsjeku: Komunikacijski menadžment u sektoru finansija i osiguranja: PR tehnike i metode u promociji životnog osiguranja u BiH”
April 30, 2021

Ozren Kebo – gost predavač na DCPR odsjeku: Društvena važnost inovacija i zašto je važno čitati i u 21. stoljeću

Autor koji više od 30 godina obilježava javni prostor Bosne i Hercegovine. Novinar, urednik, pisac čiji postovi na Facebooku redovno završavaju na naslovnicima online medija. Ozren Kebo održat će predavanje na Odsjeku za digitalne komunikacije i odnose s javnošću. Tema predavanja bit će: Društvena važnost inovacija i zašto je važno čitati i u 21. stoljeću.

Ozren Kebo je glavni i odgovorni urednik medijske watchdog platforme Analiziraj.ba. Radio je kao glavni i odgovorni urednik u magazinima Gracija i Start te bio zamjenik glavnog i odgovornog urednika u magazinu Dani. Sarađivao u brojnim dnevnim i periodničnim novinama u Švedskoj, Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji, a njegovi novinski i prozni tekstovi objavljivani su u kulturnim magazinima u Americi, Izraelu, Njemačkoj, Srbiji. Objavio je četiri knjige: Sarajevo za početnike, Kako je lijepa moja Vectra, Život i druga iznenađenja i U zmajevom gnijezdu. Koautor je scenarija za slovenački film Na planincah. Dobitnik nagrade Novinar godine u BiH za 1999. godinu, a magazin Start je u vrijeme njegovog mandata izabran za najbolju novinu u BiH 2002.

Online predavanje će se održati u srijedu, 05.maja u 12 sati. Otvoreno je za sve IBU studente.

Predavanju možete pristupiti klikom na ovaj link: https://meet.google.com/ujg-dvqs-qiq