Potpisan memorandum o saradnji između IBU i eCommerce asocijacije u BiH - International Burch University
Kako Covid-19 utiče na seksualno i reproduktivno zdravlje
December 23, 2021
Ispratili smo novu generaciju Erasmus+ studenata
December 29, 2021

Potpisan memorandum o saradnji između IBU i eCommerce asocijacije u BiH

Internacionalni Burch univerzitet i eCommerce asocijacija u BiH zaključili su memorandum o saradnji kako bi zajedno poboljšali lokalno online tržište. Memorandum su potpisali prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta i Orhan Gazibegović, predsjednik eCommerce asocijacije u BiH.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo postali partner eCommerce asocijacije u BiH i radujemo se saradnji sa ostalim partnerima na unapređenju eCommerce poslovanja u našoj zemlji”, poručio je prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta.

Memorandum o saradnji podrazumjeva da će partneri raditi na uzajamnoj promociji aktivizma i poduzetništva među mladima u BiH vezanih za online tržište, zajedničko mentorisanje start-up ideja koje se tiču unaprijeđenja digitalizacije poslovanje i prelazak na elektronske platforme plaćanja. Također, u okviru ove saradnje svi studenti Internacionalnog Burch univerziteta dobit će mogućnost online plaćanja njihovih obaveza putem eCommerce Platforme.

eCommerce je najbrže rastući poslovni segment u svijetu, te je eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini formirana kako bi osnažila i olakšala online poslovanje u našoj zemlji, povezala relevantne faktore i subjekte i unaprijedila sve aspekte online trgovine.

Grupacija partnerskih kompanija koje učestvuju u unapređenju eCommerce kontinuirano raste, a trenutni partneri su: International BURCH UniversityeCommerce Croatia Association, Unija Smart Accounting BiH, Monri – member of PaytenMozaik FoundationWSPay i Login Group.