Potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa Infobip-om - International Burch University
Picture12
Kick off meeting: Sarajevo Study – Pandemics and Open Public Space
March 23, 2021
02 1
Simpozij u sklopu projekta “Hatinac. Iza struktura”
March 30, 2021

Potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa Infobip-om

Danas je u prostorijama Internacionalnog Burch univerziteta potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa kompanijom Infobip, jednim od lidera IT industrije na našim prostorima. Saradnja će se ogledati u realizaciji zajedničkih razvojno-istraživačkih, obrazovnih i drugih projekata, provedbi stručne prakse, dijeljenju znanja i infrastrukture i drugim oblicima saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Rektor našeg univerziteta prof.dr. Mersid Poturak istakao je da je cilj Internacionalnog Burch univerziteta približiti privredu studentima te će i ova saradnja doprinijeti upravo tom cilju.

„Za kvalitetno obrazovanje potrebne su nam ovakve saradnje koje će nam pomoći da pratimo stvarne potrebe tržišta i promjene koje se brzo dešavaju, naročito u IT sektoru. Zajedno možemo raditi na boljem obrazovanju, unapređenju naših nastavnih programa te pripremi budućeg kadra za tržište kroz mogućnosti prakse za naše studente“, rekao je rektor Poturak.

„Mi smo sretni, jer unutar naše kompanije na odgovornim pozicijama imamo osobe koje su završile Internacionalni Burch univerzitet. Znamo da se radi o kvalitetnom kadru i ova saradnja je prirodan korak. U teškom vremenu kada veliki broj mladih ljudi odlazi iz naše zemlje želimo da im ponudimo kvalitetna radna mjesta i uvjete kako bi smo ih zadržali“, rekao je Dino Ibrahimović, direktor Infobip-a.

Rektor Poturak dodao je da su dva razloga odlaska mladih iz BiH: potraga za kvalitetnim obrazovanjem i kvalitetnim zaposlenjem. Kroz ovakve saradnje kreira se alternativa odlasku.

Nakon potpisivanja ugovora upriličen je i obilazak prostorija Univerziteta.