Prof. dr. Boris Koružnjak, Univerzitet Zagreb, posjetio BURCH Univerzitet - International Burch University

Prof. dr. Boris Koružnjak, Univerzitet Zagreb, posjetio BURCH Univerzitet

Prof. Koružnjak je imao priliku upoznati studente treće godine na Odsjeku za arhitekturu kojima je održao predavanje na temu “Izazovi i potrebe sportskih objekata”. Nakon predavanja i upoznavanja studenata treće godine, prof. Koružnjak je održao predavanje studentima prve godine master studija na temu Kapaciteta sportskih objekata i pojedinih funkcija. Na istom Odsjeku i sa istom grupom prof. Koružnjak je nastavio raditi u vidu konsultacija u studiju u sklopu predmeta Arhitektonsko projektovanje VII – Sportski objekti koje na Internacionalnom Burch univerzitetu vodi doc. dr. Sanela Klarić. Profesor je podijelio svoje veliko iskustvo i znanje o sportskim objektima sa studentima Burch univerziteta te ponudio da se organizuje ekskurzija studenata sa posjetom uspješnom projektu sportske dvorane u Osijeku.

Prof. Koružnjak se upoznao sa svim uposlenicima Odsjeka za arhitekturu na Internacionalnom Burch univerzitetu sa kojima je razgovarao o mogućnostima buduće saradnje dva Univerziteta te rada na zajendičkim arhitektonskim studijima gdje bi studenti radili na zajedničkom zadatku uz mentorstvo profesora sa obje institucije.

Pored rada sa studentima na Burch univerzitetu  prof. Koružnjak je u okviru svoje posjete Internacionalnom Burch univerzitetu i Sarajevu održao predavanje i diskusija na temu ‘Odgovorno projektovanje i menadžment sportskih objekata’ u organizaciji Internacionalnog BURCH univerziteta, Asocijacije Arhitekata i Zavoda za planiranje i razvoj KS u prostorijama Asocijacije arhitekata BiH. Više o ovom događaju možete naći na linku:

http://www.aabh.ba/novosti/reporta%C5%BEa-odgovorno-projektovanje-i-menad%C5%BEment-sportskih-objekata/