SNAŽNO U NOVU SEZONU: KK IGMAN BURCH UPISAO PRVU POBJEDU - International Burch University
Poster
PODRŽI NAŠ TIM I PRATI PRVU UTAKMICU NOVE SEZONE PUTEM LIVE STREAMA
October 29, 2020
DSC 3590 1 scaled
PRVI SOKRATOV KAFEE NA IBU: KOLIKO SMO ISTINSKI SLOBODNI?
November 6, 2020

SNAŽNO U NOVU SEZONU: KK IGMAN BURCH UPISAO PRVU POBJEDU

Košarkaši KK “Igman BURCH” sezonu su počeli snažnom pobjedom nad KK “Gradina Madi” rezultatom 85:76.
Trener KK “Igman Burch” Eldar Kavgić istaknuo je da je ovo bila jako zahtjevna utakmica, koja je pokazala nivo spremnosti igrača, a što je još važnije njihovu požrtvovanost i veliku želju da dođu do pobjede. “Na samom početku utakmice bili smo malo u grču, ali sa razvojem igre došli smo do one željene lepršavosti na terenu, bilo je dosta trčanja, dodavanja i više se igralo taktički. To je ono na šta smo se fokusirali tokom priprema i što se dobro i pokazalo na ovoj utakmici. Istaknuo bih mlade igrače poput Orhana Špage koji je spremno odgovorio svim zadacima. Zaista su igrači pokazali snažan karakter u neizvjesnoj utakmici. Osim toga, Hamza Gočobija i napadački i defanzivno dokazao je svoj kvalitet i mislim da možemo računati na njega kao lidera ove ekipe,” rekao je trener Kavgić. Hamza Gočobija postigao je 35 poena u ovoj utakmici, a uspjeh je kaže došao kao rezultat dobrih priprema i odličnog timskog rada:


„Ova pobjeda je nagrada za sav uloženi rad i trud, ali i samo početak onog što nas čeka u nastavku sezone. U timu je dobra hemija, trudimo se da unaprijedimo jedan drugog u bolje igrače te vlada odlična atmosfera. Zadovoljan sam svojom igrom, koja je plod treninga s ekipom i hvala mojim saigračima koji su prepoznali da me je krenulo i stavljali me u pozicije iz kojih mogu dati koševe.“


Utakmica koja je označila početak uzbudljive sezone mogla se gledati putem live stream linka koji je do sada pogledalo preko 2000 gledalaca.