Studenti i uposlenici IBU u humanoj akciji darivanja krvi - International Burch University
Mirdin Zilić, the scholarship winner for doctoral studies provided by the French Government
December 3, 2021
Radenko Udovičić održao predavanje studentima DCPR odsjeka
December 8, 2021

Studenti i uposlenici IBU u humanoj akciji darivanja krvi

Internacionalni Burch univerzitet u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvao veliki broj hrabrih i humanih studenta i uposlenika Burch univerziteta koji su strpljivo čekali da doniraju krv koja može nekom spasiti život. Ukupo 61 darivalac krvi odazvao se pozivu, a njih 38 bilo je u mogućnosti da daruju krv.

Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka jest upravo čovjek, kao darivatelj krvi te svaka donacija krvi može spasiti čak tri života.

Iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH uputili su riječi zahvalnosti putem društvenih mreža: „Beskrajnu zahvalnost upućujemo menadžmentu fakulteta na odličnoj organizaciji i ogromnoj podršci dugi niz godina, kao i svima koji su se danas odazvali ovoj akciji. Divni ljudi hvala Vam”.


Internacionalni Burch univerzitet odaje veliko priznanje, te se zahvaljuje svim humanim uposlenicima i studentima na poklonjenoj kapi koja život znači, jer to su osobe koje svojom ljubavlju za druge i nesebičnom darivanju sebe stvaraju jaku mrežu humanosti.