Svečano otvoren PC lab: Ulaganjem u infrastrukturu unaprijeđujemo kvalitet obrazovanja - International Burch University
rsz 20001b e1615279113372
Prijavite se za takmičenje „Let’s Enjoy English!“
February 19, 2021
TWB 01 1
(Re)making History: Tracing Politics in Urban Space – Tandem Western Balkans Project
February 24, 2021

Svečano otvoren PC lab: Ulaganjem u infrastrukturu unaprijeđujemo kvalitet obrazovanja

Na Internacionalnom Burch univerzitetu svečano je otvoren PC lab, učionica opremljena najsavremenijom tehnološkom opremom koja će služiti studentima za edukaciju i samostalne projekte. Kao univerzitet koji teži konstantnom unaprijeđenju kvaliteta obrazovanja i postizanju izvrsnosti u edukaciji Internacionalni Burch univerzitet prepoznao je potrebu ulaganja u infrastrukturu i opremu.

U proteklom periodu profesori s Odsjeka za grafički dizajn i multimediju radili su na osmišljavanju i opremanju ove učionice koja će zasigurno pružiti sadašnjim i budućim studentima kvalitetan i inovativan način učenja i sticanja znanja.

U opremanje ove učionice Internacionalni Burch univerzitet je uložio više od 100.000 KM vlastitih sredstava, a učionica je opremljena s 25 računara vrhunskih komponenti uz licencirane softvere koji će služiti za grafičku obradu podataka, video montažu, izradu animacija i slično. Računare će primarno koristiti studenti Odsjeka za grafički dizajn i multimediju kao i studenti Odsjeka za arhitekturu za svoje samostalne projekte.

PC lab svečano je otvorio rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak koji je poručio da je sada pravo vrijeme za rast i nove investicije: „Idemo prema našoj viziji, a to je izvrsnost u obrazovanju, naučno istraživačkom radu, inovacijama i poduzetništvu. Ovo je još jedan dokaz da smo inovativan univerzitet koji ulaže u infrastrukturu i ljudski kapital i na taj način pomažemo studentima da se spreme za tržište rada. Dio vizije našeg univerziteta jeste poduzetništvo i inovacije i ovaj lab će pomoći da taj svoj cilj ostvarimo i generiramo pozitivnu energiju u BiH. S pravom možemo reći da se kroz ovakve infrastrukturalne investicije pozicioniramo kao lider visokog obrazovanja u privatnom sektoru.“

Internacionalni Burch univerzitet nastavit će aktivno ulagati u infrastrukturu te je iduća investicija već u fazi realizacije, a radi se o nabavci savremene opreme za podcast studio za potrebe Odsjeka za digitalne komunikacije i odnose s javnošću. Kvalitetnim sadržajem koji će u ovom studiju pripremati i kreirati kako studenti tako i profesori nudit će se široj javnosti edukacija kroz zanimljive teme i razgovore. Kao prvi poduzetnički univerzitet u BiH u sve naše projekte uključujemo studente nudeći im priliku za praksu i korisna znanja koja će im biti potrebna na tržištu rada.