U saradnji s ASUBiH održan Socijalni dan na IBU - International Burch University
Direktor Agencije za visoko obrazovanje i osiguranje kvaliteta BiH posjetio IBU
October 19, 2021
SUCCESS at First Forum of Education, Bijeljina, „Youth at the Doorstep of the Business World “
October 20, 2021

U saradnji s ASUBiH održan Socijalni dan na IBU

Na Internacionalnom Burch univerzitetu u petak, 15. oktobra 2021. održan je Socijalni dan u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u BiH. Socijalni dan je dan kada srednjoškolci imaju priliku da posjete radna mjesta koja ih zanimaju i provedu jedan dan u radnoj atmosferi kako bi stekli utisak o samoj profesiji. Pruža im se prilika da teorijsko znanje primijene u praksi i od iskusnih profesionalaca dobiju neprocijenjive savjete i iskustva. Glavni cilj Socijalnog dana jeste da srednjoškolcima pomogne u donošenju veoma važne odluke, odluke o njihovom budućem zanimanju.


Internacionalni Burch univerzitet uvijek rado dočeka zainteresovane srednjoškolce koji su i ove godine uživali u posjeti našem Univerzitetu. Svoje vrijeme proveli su u laboratorijama Odsjeka za genetiku i bioinžinjering i Odsjeka za elektrotehniku i elektroniku, u prostorijama Burch Start-Up inkubatora i s kolegama iz Službe za marketing i PR. Kolege su im pomogle da se osjećaju ugodno i da doprinesu izvršavanju radnih obaveza dajući im jednostavnije zadatke i pokazujući primjere

Srednjoškolci su uživali u druženju s našim osobljem i studentima te su puni novih saznanja završili svoj Socijalni dan.