USPJEŠNO ODRŽANA EPLAN ELECTRIC P8 RADIONICA NA IBU - International Burch University
Fotografija news
STUDENTSKI KLUBOVI OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI BIH
November 26, 2020
128805140 687797821875000 3782887017337417729 n
START-UP YOUR PASSION: DINA OSMANOVIĆ POSTIŽE IZVRSNOST PRI SVAKOM KORAKU
December 2, 2020

USPJEŠNO ODRŽANA EPLAN ELECTRIC P8 RADIONICA NA IBU

Radionica EPLAN Electric P8 održana na Internacionalnom Burch univerzitetu 21. i 22. novembra privukla je mnogo interesa profesionalaca. U organizaciji IEEE B&H Young professionals, a u okviru Centra za cjeloživotno učenje CEC (Continuing Education Center) ova dvodnevna radionica imala je za cilj upoznavanje učesnika sa osnovama softverskog okruženja EPLAN. Uz edukaciju o EPLAN-u, učesnici su također mogli naučiti dosta o elektronici i automatici. U radionici je učestvovalo 12 učesnika koji već imaju određeno iskustvo i interes za softverska i servisna rješenja koristeći softver EPLAN.

„Mi smo zadovoljni ukoliko je ova radionica potaknula učesnike da ostvare napredak u radu s EPLAN-om te nastave raditi na svom profesionalnom usavršavanju. Nadamo se da su usvojili korisna znanja koja će im poslužiti za dalji napredak u njihovoj karijeri“, rekao je Meris Lihić, asistent na Odsjeku za elektrotehniku.

Na kraju radionice svi učesnici su dobili certifikat o učešću.

Korištenjem softvera EPLAN mogu se automatizirati mnogi zadaci (poput numeriranja žica, izrade rasporeda terminala i repetitivnog redizajniranja uobičajenih blokova sklopova) čime se štedi novac i vrijeme kako bi se inženjeri mogli usredotočiti na kreativnost dizajna. Učesnici u ovoj radionici imali su priliku da vide mogućnosti softvera EPLAN, nauče osnove projektnog dizajna kao i primijene to znanje odmah na primjernom projektu.

IEEE B&H Young professionals together with International Burch University have organized the two-day workshop – EPLAN ELECTRIC P8, on November 21st and 22nd.

The workshop was intended for individuals with experience and/or interest in software and service solutions in the fields of electrical engineering, automation and mechatronic engineering using the EPLAN software. Using EPLAN software, many tasks (such as wire numbering, terminal layout, and repetitive redesign of common assembly blocks) can be automated, saving money and time to allow engineers to focus on creativeness. Participants had the opportunity to see the possibilities of EPLAN software, learn the basics of project design as well as to apply that knowledge immediately on a sample project.